Fokhagyma tippek

Mire vigyázzunk a fokhagyma sütésénél?
A fokhagymát csak nagyon rövid ideig süssük zsiradékban, mert hamar keserű ízt kaphat. 

Hogyan tároljuk a fokhagymát?
Nem szárad meg és jellegzetes ízét is megtartja a fokhagyma, ha megpucolva üvegbe vagy dobozba tesszük, olajat öntünk rá és lezárva tároljuk. 

Hogyan kerülhetjük el a gyümölcs penészesedését?
Nem penészedik meg a gyümölcs, ha a gyümölcstálba fokhagymát teszünk. 

Hogyan készítsük ízletesebbre az uborkasalátát?
Finomabb lesz az uborkasaláta, ha az uborka saját levéből készítjük el a salátalét és ízlés szerint zúzott fokhagymával is ízesítjük. Az uborka saját levét új "nyerhetjük ki", ha a lereszelt uborkát enyhén lesózzuk, állni hagyjuk - így kiengedi a levét.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el