
Görög tepsis sültkrumpli
Hozzávalók
1,5-2 kg közepes burgonya
1 citrom
1/4 csésze olívaolaj
1/4 csésze olvasztott vaj
1,5 tk só
1 tk oregánó
1 tk fokhagymapor
1/2 tk bors
1/2 tk pirospaprika
1 1/2 csésze húsleves
1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és vágjuk félbe. A citrom héját reszeljük le, a levét pedig csorgassuk a krumplira. Locsoljuk meg az olívaolajjal és a vajjal, majd szórjuk meg sóval, oregánóval, fokhagymaporral, borssal és pirospaprikával. Forgassuk át a krumplit, majd tegyük bele egy tepsibe. Az aljára öntsük a húslevest, majd fedjük le alufóliával. 190 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig. Ekkor vegyük le róla a fóliát, és süssük további 35-40 percig. Ha kivettük a sütőből, ismét borítsuk rá a fóliát és 15 percig pihentessük. Tálaláskor szórjuk meg a reszelt citromhéjjal és a petrezselyemmel.

