
Graham és Tönköly zsemle

Hozzávalók:
- 40 dkg fehérliszt
- - 20 dkg tk. tönkölyliszt vagy graham liszt, én mindkettőből tettem hozzá.
- - 2,5 dl tej
- - 1,5 dl víz
- - 2 tk. só
- - 1 tk. cukor
- - 1 ek. vaj, vagy olaj
- -30 g élesztő
Elkészítés:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A többi hozzávalót egy tálba mérjük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Géppel 10 perc alatt kidagasztjuk, amíg szépen el nem válik a táltól. Ha szükséges, akkor még adunk hozzá egy kis tejet, vagy vizet.. Kb. 1 órát kelesztjük, majd megformázzuk a zsemléket, és a tepsiben még 20-25 percig kelesztjük.
Bevágjuk a zsemlék tetejét, vizzel megkenjük és forró sütőbe tesszük őket. 200 C fokon kb 30 perc alatt megsütjük.

Forrás: A receptet a "házi pékek klubja - recepttel " csoportban egyik csoport tagunk osztotta meg, én egy kis változtatással sütöttem meg.
