Graham és Tönköly zsemle

Hozzávalók:

  • 40 dkg fehérliszt
  • - 20 dkg tk. tönkölyliszt vagy graham liszt, én  mindkettőből tettem hozzá.
  • - 2,5 dl tej
  • - 1,5 dl víz
  • - 2 tk. só
  • - 1 tk. cukor
  • - 1 ek.  vaj, vagy olaj
  • -30 g élesztő 

Elkészítés:

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 

A többi hozzávalót egy tálba mérjük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Géppel 10 perc alatt kidagasztjuk, amíg szépen el nem válik a táltól. Ha szükséges, akkor még adunk hozzá egy kis tejet, vagy vizet..  Kb. 1 órát kelesztjük, majd megformázzuk a zsemléket, és a tepsiben még 20-25 percig kelesztjük.

Bevágjuk a zsemlék tetejét, vizzel megkenjük és forró sütőbe tesszük őket.  200 C fokon kb 30 perc alatt megsütjük.

Forrás: A receptet a "házi pékek klubja - recepttel " csoportban egyik csoport tagunk osztotta meg, én egy kis változtatással sütöttem meg.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el