
Graham zsemle

Hozzávalók: 12 db-hoz
- 50 dkg fehér liszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 30 g friss élesztő
- 2 tk só
- 3 ek olívaolaj, vagy rendes olaj
- 3 dl tej
- 2 dl víz
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük (a tej és a víz langyos legyen!), alaposan összegyúrjuk, meleg helyen kelesztjük 35 percig.
A megkelt tésztát 6 részre osztjuk és 6 kis gombócot formálunk belőlük. Sütőpapírral bélelt sütőre helyezzük őket és tovább kelesztjük őket további 20 percig. Ha megkelt, keresztet vágunk rájuk és megkenjük a tetejüket víz zel. 200 C fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Sütést követően rácson hütjük.
