Graham zsemle 

Hozzávalók: 12 db-hoz

  • 50 dkg fehér liszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 30 g friss élesztő
  • 2 tk só
  • 3 ek olívaolaj, vagy rendes olaj
  • 3 dl tej
  • 2 dl víz

Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük (a tej és a víz langyos legyen!), alaposan összegyúrjuk, meleg helyen kelesztjük 35 percig.

A megkelt tésztát  6 részre osztjuk és 6 kis gombócot formálunk belőlük. Sütőpapírral bélelt sütőre helyezzük őket és tovább kelesztjük őket további 20 percig. Ha megkelt, keresztet vágunk rájuk és megkenjük a tetejüket víz zel. 200 C fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Sütést követően rácson hütjük.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el