Grízes tészta

Hozzávalók: 4 személyre

  • 40 dkg hosszú metélt (száraztészta, de házi tésztából iskészítheted)
  • 4 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál sertés- vagy baromfizsír
  • 4 teáskanál porcukor (lehet kevesebb is)

Készítése: 

  1. A tészta főzővizét egy nagyobb lábasban feltesszük melegedni. Vízforralóban kevesebb energiával gyorsabban felforraljuk.
  2. A tésztát a lobogó forró vízbe tesszük, megfőzzük (közben  megkevergetjük). A főzési időt a tészta csomagolásán megtalálod. Ha házi tésztával csináljuk, amikor feljön a viz tetejére a tészta, akkor kész.
  3. Közben a zsírt egy közepes lábasban felolvasztjuk, megpirítjuk   a búzadarát, majd felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk és lefödjük, hagyjuk párolódni. 
  4. Előkészítjük a lekvárt (ha szükségesnek, kicsit felhígíthatjuk).
  5. Amikor a tészta kifőtt, szűrőkanállal kiszedjük és nem öblítjük le.
  6. Rátesszük a pirított grízre és összekeverjük. Tálaláskor a lekvárt a tészta mellé tesszük, nem keverjük össze.
 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el