
Hartyáni krémes
Nagyon finom ha egy kis rummal meglocsoljuk a babapiskótát és a krémbe is teszünk egy picit.
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg Liszt
- 10 dkg cukor
- 2 ek méz
- 8 dkg vaj
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 db tojás
Krém:
- 1 l tej
- 3 cs. vaniliás pudingpor
- 16 dkg vaj
- 20 dkg porcukor ( kevesebb kell, mert édes)
- 21 db babapiskóta
- 250 ml feketekávé
- 2 ek rum
Elkészítés:
Tészta:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat, a mézet, a cukrot, a kakaót és a tojásokat melegítsük össze vízgőz fölött, mikor a cukor elolvadt, akkor lesz jó.
Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet, először kevergessük, utána gyúrjunk puha tésztát belőle.
Vőálasszuk két egyenlő részre, és nyújtsuk ki téglalap formájúra, 3-4 mm vastagságúra. 180 fokon 10 perc alatt kisütjük őket.
Krém:
A krémhez a pudingot, a cukrot csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, utána sürű krémmé főzzük a maradék tejjel együtt. Hűtsük ki a krémet.
A porcukorral keverjük habosra a vajat, és dolgozzuk össze a már kihűlt krémmel.
Kenjük meg az egyik lapot akrém felével, utána a kávéba mártott babapiskótákat rakjuk rá keresztben, vagy hosszában.
A maradék krémet rásimítjuk, végül a másik tésztalappal befedjük.
Tegyük hütőbe egy éjszakára, és másnap porcukoral megszórva, felszeletelve tálalhatjuk.
Sütés: 180 C fokon 10 percig.
