Hartyáni krémes

Nagyon finom ha egy kis rummal meglocsoljuk a babapiskótát és a krémbe is teszünk egy picit.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 35 dkg Liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek méz
  • 8 dkg vaj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 db tojás

Krém:

  • 1 l tej
  • 3 cs. vaniliás pudingpor
  • 16 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor ( kevesebb kell, mert édes)
  • 21 db babapiskóta
  • 250 ml feketekávé
  • 2 ek rum

Elkészítés:

Tészta:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat, a mézet, a cukrot, a kakaót és a tojásokat melegítsük össze vízgőz fölött, mikor a cukor elolvadt, akkor lesz jó.

Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet, először kevergessük, utána gyúrjunk puha tésztát belőle. 

Vőálasszuk két egyenlő részre, és nyújtsuk ki téglalap formájúra, 3-4 mm vastagságúra. 180 fokon 10 perc alatt kisütjük őket.

Krém: 

A krémhez a pudingot, a cukrot csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, utána sürű krémmé főzzük a maradék tejjel együtt. Hűtsük ki a krémet.

A porcukorral keverjük habosra a vajat, és dolgozzuk össze a már kihűlt krémmel.

Kenjük meg az egyik lapot akrém felével, utána a kávéba mártott babapiskótákat rakjuk rá keresztben, vagy hosszában.

A maradék krémet rásimítjuk, végül a másik tésztalappal befedjük.

Tegyük hütőbe egy éjszakára, és másnap porcukoral megszórva, felszeletelve tálalhatjuk. 

Sütés: 180 C fokon 10 percig.


 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el