Joghurtos gyümölcskocka

Bármilyen idény, vagy déli gyümölccsel: málna, eper, meggy, ribizli, barack, narancs, banán, stb. 

Hozzávalók: 

  • 8 tojásos piskóta tepsiben, vagy tortaformában sütve.
  • 4 kicsi natúr joghurt, 
  • 4 vaniliás cukor, 
  • 10 dkg cukor, vagy valamilyen édesítőszer, 
  • 1 csomag étkezési zselatin,
  •  0,5 l tejszin (Mengele, de lehet más is)
  •  0,5 kg idénygyümölcs.

Elkészítés:

A joghurtokat egy kis lábasba öntük, hozzáadjuk a cukrot, vagy édesítőt, a vaniliás cukrot, majd lassú tüzön addig főzzük, mig a cukor el em olvad. Félre tesszük, kihűtjük. A zselatint egy kis vizben feloldjuk és forrásig hevítjük, ha kihült, a joghurthoz öntjük. A tejszint kemény habbá verjük, majd a kihült joghurtos krémmel összekeverjük. Végül óvatosan hozzákeverem a gyümölcsöket, vigyázva, nehogy szétmenjenek, és levet eresszenek. Én a piskótát nem vágtam ketté, visszatettem a tepsibe és erre rákentem a masszát és betettem a hütőbe egy éjszakára, hogy megdermedjen. (ha tortaformában készül, akkor a piskotát félbe vágjuk) Folyékony csokoládéval meg lehet locsolni a tetejét, de én nem akartam elrontani. :) Egyszerűen elkészíthető és igazán nagyon finom, könnyű süti. Jó étvágyat hozzá. <3

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el