Kakaós kalács

Ezt a kalácsot eddig kétszer sütöttem meg. A neten a Nosalty oldalán találtam a receptet. Az első alkalommal változtatás nélkül készítettem el, sütés előtt nem volt pihentetési idő és egy kicsit tömörebb volt a tésztája. Másodszorra már beiktattam fél óra pihentetést mielőtt az előmelegített sütőbe tettem volna. Sokkal puhább lett a tésztája. Nagyon finom és nagyon csokis. 

Hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 db tojássárgája
  • 4 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 db tojásfehérje (a kenéshez)
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg cukor


Elkészítés:

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint a kakaóporral, cukrokkal robotgéppel kikeverjük.
  3. A megkelt tésztát gyengén átgyúrjuk, két cipóba osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, tetejüket a kakaós krémmel megkenjük, és feltekerjük.
  4. A rudakat kivajazott tepsibe, vagy szilikonlapra fektetjük, tetejüket a megmaradt, kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, kb. 30 percet pihentetjük és előmelegített sütőben 200 C fokon 30 perc alatt megsütjük.
 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el