Káposztás hasé

Hozzávalók 1 db nagy tepsihez:

A töltelékhez:

  •  1 ek cukor
  •  4 ek olaj
  •  700 g káposzta
  •  só,
  • bors
  •  2 csipet nagy őrölt kömény

 A tésztához

  • 150 g liszt
  •  1 db tojássárgája 
  • 50 g  hideg vaj
  •  1 tk sütőpor
  •  só

 2 - 3 ek hideg víz

 A tetejéred:

  •  1 ek vízzel felvert tojás
  •  2 ek szezámmag

Elkészítés:

A töltelékhez a cukrot egy nagy lábasban megkaramellizáljuk. Rárakjuk az olajat, a reszelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és az egészet jól lepirítjuk. 

A tésztához egy aprítógépben lezúzzuk a hozzávalókat, majd összegyúrjuk az egészet. Fóliába csomagolva 1 órát hagyjuk pihenni. 

Egy nyújtódeszkán enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Levágjuk a széleit, hogy téglalap alakot kapjunk. 

A káposztát egyenletesen, kicsit lenyomkodva a tészta szélére rakjuk, feltekerjük, és lenyomkodjuk, hogy feszes legyen. 3 cm-es darabokat szeletelünk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, lekenjük a tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el