Kevert tészták

Hozzávalók

250 g margarin
200 g cukor
1 csipet só
kb. 50 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
5 db tojás 

A sütőformát kivajazzuk, lisztezzük.

Elkészítés

A lágy margarint, a porcukrot és a vanillincukrot egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet. A liszttel elkeverjük a sót és a sütőport, majd a masszához adjuk, és csomómentesre dolgozzuk. A tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk.

A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Alsó harmad

sütés: kb. 50 - 60 Perc(ek)

A megsült süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

24 cm-es kuglóf formához elég ez a mennyiség. Kisebb formánál felezhetjük ezt a mennyiséget, de 1 cs. vaniliáscukrot, 3 tojást és 3 csapott kávéskanál sütőport adunk hozzá.

A tésztát megváltoztathatjuk, ha 15 dkg. reszelt csokoládét, 15 dkg. őrölt mogyorót, vagy 25 dkg. magozott meggyet adunk hozzá.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el