Teljes kiőrlésű kifli

Hozzávalók:


20 dkg teljes kiőrlésű liszt,

20 dkg finomliszt,
4,2 dkg élesztő, 2 tk só,
2 púpos tk cukor,
2,5 dl tej.


A kifli tetejére durva só.

Elkészítés:

A tejből egy keveset elveszünk, benne cukrot és élesztőt elkeverjük és felfuttatjuk.
A liszteket összekeverjük a sóval, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, jól kidolgozzuk, szükség esetén tegyünk még hozzá vizet, vagy lisztet. Letakarva 20 percig pihentetjük.
Ezután lisztezett felületen két gombócot formázunk belőle, letakarjuk, 10 perc pihenő.
Kör alakúra nyújtjuk, mind a kettőt 4 cikkre vágjuk. A szélesebb felénél feltekerjük, formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, letakarjuk 10 percre.
Ezalatt a sütőt 200 C fokra melegítjük.
A maradék tejjel jól lekenjük a kifliket, majd sóval megszórjuk.
20 percet sütjük 200 C fokon, alsó felső sütéssel.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el