Könnyen készíthető kenyér

Hozzávalók:

320 - 350 g liszt,
8 g szárított élesztő,
4 g só,
30 g vaj,
100 ml tej,
50 ml víz,
1 evőkanál tej + 1 tojássárgája a lekenéshez.

Elkészítés:

Töltsük a tejet egy tálba majd adjuk hozzá a vizet, az élesztőt és a lisztet. Tegyük bele a vajat és a sót, gyúrjuk össze és hagyjuk állni pár percet. Tegyük a tésztát nyújtótáblára és gyúrjuk át, majd hagyjuk kelni kb. 1 óra hosszát. Amikor megkelt gyúrjuk át ismét, majd formázzunk belőle cipót, vagy veknit. Vagdossuk be a cipó tetejét, tegyük tetszés szerinti formába, majd kenjük le a tojássárgájás tejes keverékkel. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 20 - 25 percet. Jó étvágyat!

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el