Körtelekvár

Igazi különlegesség, a balzsamecetes körtelekvár, ami tökéletesen passzol egy reggeli vajas kenyérhez, de akár sült húsokhoz is.

hozzávalók / 12 adag

  • 1.5 kg körte
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl balzsamecet


Elkészítés

  1. A körtéket megpucoljuk, eltávolítjuk a magházat, majd felkockázzuk.
  2. Egy lábasba rakjuk a körtekockákat, hozzáadjuk a cukrot és a balzsamecetet.
  3. Gyakori kavargatás mellett 1,5-2 óráig főzzük, majd leturmixoljuk.
  4. Befőttesüvegbe öntjük, lezárjuk, és 10-15 percig fejjel lefelé pihentetjük. Utána visszafordítjuk, és legalább egy napra hűvös helyre tesszük.
 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el