
Tökéletes, ropogos krokett
Vadhúsok, pörköltek és úgy általában a szaftos, szószos fogások kedvelt körete a krokett.
A hagyományos, krumplis krokett gyakorlatilag bármihez passzol, a sajtos változat akár rágcsálnivalóként is megállja a helyét, az almás változat pedig a vadraguk, vadpörköltek remek kísérője.
Hozzávalók:
- 65 dkg krumpli
- 25 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 1 dl tej
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés menete:
Nem nagyon lesz bonyolult feladatod, ha van egy krumplihámozód, már nyert ügyed van. Pucold meg a krumplikat, vágd egységes méretű kockákra, majd enyhén sós vízben főzd őket puhára. Ha ezzel megvagy, egy krumplinyomóval vagy akár botmixerrel pürésítsd őket. Várd meg, amíg egy kicsit kihűlnek, majd verd fel a tojásokat, és add a krumplihoz a liszt, a tej, valamint némi só és bors társaságában. Keverd homogén masszává az egészet, formálj belőle - ha túl lágynak érzed, egy kis liszttel még sűrítsd - kis krokett formájú darabokat, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és forró olajban süsd őket készre.
Itt kezdődhet a szöveged. Kattints ide, és kezdheted is az írást. Iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti.
