Kuglóf

Kakaós kalács, vagy kuglóf 

Hozzávalók:

1 kg liszt, + a szóráshoz.

1 kis tejföl,

5 dkg élesztő, 

4-5 dl tej cukorral,

60 szem édesítő,

1 db tojás, 1/2 dl olaj,

10 dkg kakaópor,

csipet só.

A fehér részbe 5 dkg mazsola (elhagyható) 

Elkészítés:

A színezett tésztához kell egy kis plusz élesztő tejben felfuttatva.

A hozzávalókat össze keverjük és megdagasztjuk. 1/3 részét kivesszük, ebbe teszünk 2 kanál kakaót és a + tejben felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk és ezt is kétszer kelesztjük, formázzuk. A fehér tésztát kinyújtjuk, majd belehelyezzük a barna tésztát, ezt feltekerjük. A formát olajozzuk és beletesszük a tésztát. Ha kalácsot sütünk, akkor két rúdat készítünk a fenti tésztából. A tésztát is megkenük olajjal, ahol összeér. A tetejét tojással megkenjük, kb. 1 órán át sütjük.

Kuglóf formát, vagy tepsit használunk. 180 C fokon 1 órán át sütjük légkeverésen. Ha a teteje jobban sül, akkor letakarjuk sütőpapírral.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el