Limonádé készítése

Ide írhatsz...

  • Házilag készített citromszörpből mindig gyorsan lehet varázsolni finom friss limonádét. A pohárba izlés szerint öntünk a szörpből, azt felhigítjuk hideg vizzel, majd a fagyasztóban tárolt citrom darabkákat dobunk bele, vagy citromkarikát ültetünk a pohár szájára és egy, vagy két friss citromfű levelet teszünk a pohárba. Nagyon finom.
  • Egyszerre megveszek több citromot, feldarabolom először negyed cikkekre, majd ezeket megfelezve 8 db-ot kapunk egy-egy citromból. A citromdarabokat nylon tasakba zárva a fagyasztóban tárolom, amikor szükséges előveszek belőle annyit, amennyi éppen kell. A citromfűvet szőlőben is és az udvarban is tartok, hogy bármikor hozzáférhessek.

Citromszörp házilag

Hozzávalók:

  • 2 db egész citrom
  • 150 szem citrompotló
  • Izlés szerint édesitő tabletta, vagy cukor,
  • Egy jó marék citromfű.

A citromot és a citromfüvet megmossuk. A citromokat karikákra vágjuk (én a héját is beleteszem, van aki nem szereti, az ne tegye bele) Két liter vizet felteszünk főzni, ebbe tesszük a citromot és a citromfűvet. Kb 10 perc forrás után beleteszem a 150 szem citrompotlót, elzárom a gázt és beleteszem az édesitő tablettát. Aki cukorral készíti, az a citrommal együtt beleteheti a cukrot is.

Amikor kihűlt, leszűrjük és üvegekbe öntjük. Hütőben tárolva bármikor használhatjuk.

A nagy melegekben a vendégek nagyon örülnek a limonádénak.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el