Lusta rétes recept

Csak beleszórjuk a tepsibe és kész is van. Még langyosan is nagyon finom. 

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg nádcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 50 dkg túró
  • 60 dkg friss, vagy egy üveg befőtt barack, meggy, vagy más gyümölcs
  • 4 egész tojás
  • 3 cs. vaniliás cukor
  • 0,6 dl tej

Elkészítés:

A lisztet, cukrot, sütőport és 1 cs vaniliáscukrot összekeverjük. A vaj felével kivajazzuk a tepsit jó vastagon, erre rászórjuk a fenti keverék felét. A túrót villával összetörjük és 1 vaniliáscukrot keverünk bele, ezt beleszórjuk a tepsibe szépen eloszlatva. Erre jön a meggy, amihez szintén egy vaniliáscukrot keverünk, majd a liszteskeverék másik felét rászórjuk a tetejére.

A tojásokat felverjük a vaniliás cukorral és a tejjel, majd óvatosan ráöntjük a tepsiben lévő többi anyagra. Egy villával több helyen beigazitunk, hogy a tojásos tej alulra is jusson, majd a tepsit egy kicsit összerázzuk, és a tetejére apró darabokban eloszlatjuk a maradék vajat. Kb. 20 percig hagyjuk állni, addig a sütőt melegítsük be légkeverésen 200 C fokra és süssük 35- 40 percig.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el