
Lusta rétes recept
Csak beleszórjuk a tepsibe és kész is van. Még langyosan is nagyon finom.
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 20 dkg nádcukor
- 1 cs sütőpor
- 50 dkg túró
- 60 dkg friss, vagy egy üveg befőtt barack, meggy, vagy más gyümölcs
- 4 egész tojás
- 3 cs. vaniliás cukor
- 0,6 dl tej
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sütőport és 1 cs vaniliáscukrot összekeverjük. A vaj felével kivajazzuk a tepsit jó vastagon, erre rászórjuk a fenti keverék felét. A túrót villával összetörjük és 1 vaniliáscukrot keverünk bele, ezt beleszórjuk a tepsibe szépen eloszlatva. Erre jön a meggy, amihez szintén egy vaniliáscukrot keverünk, majd a liszteskeverék másik felét rászórjuk a tetejére.
A tojásokat felverjük a vaniliás cukorral és a tejjel, majd óvatosan ráöntjük a tepsiben lévő többi anyagra. Egy villával több helyen beigazitunk, hogy a tojásos tej alulra is jusson, majd a tepsit egy kicsit összerázzuk, és a tetejére apró darabokban eloszlatjuk a maradék vajat. Kb. 20 percig hagyjuk állni, addig a sütőt melegítsük be légkeverésen 200 C fokra és süssük 35- 40 percig.
