
Majonézes kifli
A https://cookpad.com/hu oldalon találtam ezt a finom kifli receptet. Egy kicsit változtattam rajta. Az eredeti hozzávalók mellé irom, én miből mennyit használtam. Nagyon finom, kivül ropogós, belül puha,még másnap is.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (én: 35 dkg finomliszt, 15 dkg graham liszt)
- 1 tk só,
- 1 tk cukor
- 2 dkg élesztő (én : 3 dkg-ot használtam)
- 6 gr. sütőpor (én: elhagytam)
- 2,5 dl langyos tej (én: az élesztő felfuttatásához plusz tejet adtam hozzá.10 dkg majonéz
Tésztakenéshez:
- 10 dkg ráma margarin (én 7dkg. elég volt felolvasztva és rákenve)
Tetejére:
- 1 db tojás, esetleg só, vagy magok. (én csak tojással kentem)



Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd kimérjük a hozzávalókat.
A tésztát kidagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. (kb. 40-50 perc)
A munkafelületen 16 golyót formálunk (én 8 részre osztottam)

10 percig állni hagyjuk, majd elipszis alakúra nyújtjuk.

Megkenjük az olvasztott margarinnal, az elipszis felső részén 5-6 helyen bevágjuk, nem a tészta széléig., pár cm- hosszan, majd szorosan feltekerjük, majd tepsiben 30 percet pihentetjük.
Felvert tojással megkenjük és 180 C fokon 30 percit sütjük.
Figyelem! Nekem a 30 perc sok volt, 15 perc alatt a légkeverésen nagyon szépen megsült.
Az eredeti receptet innen vettem: https://cookpad.com/
