Majonézes kifli

A https://cookpad.com/hu oldalon találtam ezt a finom kifli receptet. Egy kicsit változtattam rajta. Az eredeti hozzávalók mellé irom, én miből mennyit használtam.  Nagyon finom, kivül ropogós, belül puha,még másnap is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt       (én: 35 dkg finomliszt, 15 dkg graham liszt)
  • 1 tk só,
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg élesztő    (én : 3 dkg-ot használtam)
  • 6 gr. sütőpor    (én: elhagytam)
  • 2,5 dl langyos tej   (én: az élesztő felfuttatásához plusz tejet adtam hozzá.10 dkg majonéz

Tésztakenéshez:

  • 10 dkg ráma margarin (én 7dkg. elég volt felolvasztva és rákenve)

Tetejére: 

  • 1 db tojás, esetleg só, vagy magok. (én csak tojással kentem) 


Elkészítés: 

Az élesztőt felfuttatjuk, majd kimérjük a hozzávalókat.

A tésztát kidagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. (kb. 40-50 perc)

A munkafelületen 16 golyót formálunk (én 8 részre osztottam)

10 percig állni hagyjuk, majd elipszis alakúra nyújtjuk.

Megkenjük az olvasztott margarinnal, az elipszis felső részén 5-6 helyen bevágjuk, nem a tészta széléig., pár cm- hosszan, majd szorosan feltekerjük, majd tepsiben 30 percet pihentetjük.

Felvert tojással megkenjük és 180 C fokon 30 percit sütjük. 

Figyelem! Nekem a 30 perc sok volt, 15 perc alatt a légkeverésen nagyon szépen megsült. 

Az eredeti receptet innen vettem: https://cookpad.com/

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el