Marinált paprika télire


Ez a savanykás, fűszeres marinált paprika remek kísérő sültek mellé, de hidegtálakhoz és szendvicsekhez is kiváló választás. Könnyen elkészíthető, és jól zárható üvegekben sokáig eltartható.
Hozzávalók
-
2 kg paradicsompaprika
-
2 dl ecet (10%-os)
-
8 dl víz
-
10 dkg cukor
-
1 ek só
-
15 szem fekete bors
-
2 dl olívaolaj
-
3 db babérlevél
-
1 tk nátrium-benzoát
-
a tetejére: kevés olaj
Elkészítés
-
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük.
-
Az ecetet a vízzel, az olívaolajjal, a cukorral, a sóval, a borssal és a babérlevéllel egy nagy lábasban felforraljuk.
-
A paprikát több részletben a forró lébe tesszük, és 2–3 percig blansírozzuk.
-
Hozzáadjuk az 1 teáskanál nátrium-benzoátot.
-
Az előkészített, tiszta üvegekbe szedjük a paprikát, ráöntjük a forró levet.
-
A tetejét kevés olajjal lefojtjuk, majd az üvegeket lezárjuk.
-
Hagyjuk kihűlni, végül száraz, hűvös helyre tesszük.
Tipp
-
Ha pikánsabb ízt szeretnél, tehetsz a lébe mustármagot vagy csípős paprikát is.
-
A színes paprika (piros, sárga, zöld vegyesen) még mutatósabbá teszi.

