Marinált paprika télire

Ez a savanykás, fűszeres marinált paprika remek kísérő sültek mellé, de hidegtálakhoz és szendvicsekhez is kiváló választás. Könnyen elkészíthető, és jól zárható üvegekben sokáig eltartható. 

Hozzávalók

  • 2 kg paradicsompaprika

  • 2 dl ecet (10%-os)

  • 8 dl víz

  • 10 dkg cukor

  • 1 ek só

  • 15 szem fekete bors

  • 2 dl olívaolaj

  • 3 db babérlevél

  • 1 tk nátrium-benzoát

  • a tetejére: kevés olaj

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük.

  2. Az ecetet a vízzel, az olívaolajjal, a cukorral, a sóval, a borssal és a babérlevéllel egy nagy lábasban felforraljuk.

  3. A paprikát több részletben a forró lébe tesszük, és 2–3 percig blansírozzuk.

  4. Hozzáadjuk az 1 teáskanál nátrium-benzoátot.

  5. Az előkészített, tiszta üvegekbe szedjük a paprikát, ráöntjük a forró levet.

  6. A tetejét kevés olajjal lefojtjuk, majd az üvegeket lezárjuk.

  7. Hagyjuk kihűlni, végül száraz, hűvös helyre tesszük.

Tipp

  • Ha pikánsabb ízt szeretnél, tehetsz a lébe mustármagot vagy csípős paprikát is.

  • A színes paprika (piros, sárga, zöld vegyesen) még mutatósabbá teszi.

Mentsd le a kártyát!
Mentsd le a kártyát!
 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el