Mascarpones gyümölcsös pohárkrém

Bármilyen puha husú gyümölccsel elkészíthető
Hozzávalók:
- 40 dkg meggy
- 1 púpos kiskanál keményítő
- 2 kanál cukor
- fahéj
- rum
- A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 pohár natúr joghurt
- 2-3 kanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A gyümölcsöt magozzuk ki, vagy daraboljuk fel, szórjuk meg cukorral és ízlés szerint rummal, fahéjjal. Hagyjuk fél órát pihenni. Ha letelt az idő, botmixerrel pürésítsük és tegyük fel forrni. A kiskanál keményítőt oldjuk fel egy kis hideg vízben, majd adjuk hozzá a meggyhez, és sűrítsük be. Ne legyen zselés, maradjon egy kicsit folyósabb. Hűtsük le.
Keverjük habosra robotgéppel a mascarponet, a joghurttal (ha lehet, legyen sűrű) és a cukrokkal, majd tetszés szerint rétegezzük a két krémet.
Pár szem meggyet főzés előtt hagyjunk meg díszítésre. Figyeljünk oda, hogy a 2 krém közül egyik savanykásabb maradjon, hogy a végén a desszertünk ne legyen tömény és édes. Behűtve tálaljuk.