Mascarpones gyümölcsös pohárkrém

Bármilyen puha husú gyümölccsel elkészíthető

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 1 púpos kiskanál keményítő
  • 2 kanál cukor
  • fahéj
  • rum
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 2-3 kanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A gyümölcsöt magozzuk ki, vagy daraboljuk fel, szórjuk meg cukorral és ízlés szerint rummal, fahéjjal. Hagyjuk fél órát pihenni. Ha letelt az idő, botmixerrel pürésítsük és tegyük fel forrni. A kiskanál keményítőt oldjuk fel egy kis hideg vízben, majd adjuk hozzá a meggyhez, és sűrítsük be. Ne legyen zselés, maradjon egy kicsit folyósabb. Hűtsük le.

    Keverjük habosra robotgéppel a mascarponet, a joghurttal (ha lehet, legyen sűrű) és a cukrokkal, majd tetszés szerint rétegezzük a két krémet.

    Pár szem meggyet főzés előtt hagyjunk meg díszítésre. Figyeljünk oda, hogy a 2 krém közül egyik savanykásabb maradjon, hogy a végén a desszertünk ne legyen tömény és édes. Behűtve tálaljuk.


 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el