Meggyes csokoládé torta

Hozzávalók:

Tésztához

  • 6 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 4 dkg darált dió
  • 2 dkg kakaópor
  • csipet só
  • 12 dkg cukor
  • 2 tk sütőpor

Krémhez

  • 5 dl növényi tejszín
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg meggybefőtt

Díszítéshez

  • Trió Csokoládéforgács
  • 26 cm-es, kapcsos tortaforma

Elkészítés: 

Ennél a receptnél először a krémet kell előkészíteni.

A tejszínt beleöntjük egy lábosba, és elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, beletesszük a tejcsokoládét, és lassú tűzön - állandó kevergetés mellett - addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik a csokoládé. Fontos, hogy ne forraljuk! Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd betesszük a hűtőbe, 12 órára. A sütőt előmelegítjük 180ºC fokra. 

A kapcsos tortaforma alját kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztához a kakaóport, a lisztet és a sütőport átszitáljuk, összekeverjük a darált dióval. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját, majd a lisztes keveréket. Óvatosan elvegyítjük, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot. A kapcsos tortaformába öntjük, és 25-30 perc alatt készre sütjük.

A meggybefőttet lecsepegtetjük. A hűtőből kivett, tejszínes keveréket először alacsony, majd magas fokozaton - kézi habverővel - felverjük. Sokáig, legalább 10 percig kell verni!

Ha kihűlt a piskótakarika, 2 helyen elvágjuk. Az egyik korongot megkenjük egy kevés krémmel, megszórjuk a meggybefőttel, ismét kenünk rá egy következő korongot, amit ismét bekenünk a krémmel. A harmadik tortalapot darabokra tépjük, és a torta tetejére púpozzuk úgy, hogy kúpszerű alakot kapjunk. Az egészet bevonjuk a maradék krémmel, és megszórjuk a csokoládéforgáccsal. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Forrás: Biró Viktória Tortamánia könyvéből

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el