Meggyszósz

Az a legjobb a meggyben, hogy mindenhez passzol. Húsokhoz vagy csak tejszínhab mellé, teljesen mindegy, a végeredmény így is úgy is szuper.

Hozzávalók 4 főre:

  • 500 g fagyasztott meggy
  • 700 ml víz
  • 60 g cukor
  • 2 tk fahéj
  • ½ tk szegfűszeg
  • ½ tk szegfűbors
  • ½ db lime
  • 2 ek keményítő
  • 100 g tejföl
  • 100 ml tejszín

Egy lábasba rakjuk a meggyet, felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a cukrot. Egy teatojásba tesszük a fűszereket, valamint a lime héját, és ezt is a meggyhez adjuk. A lime levét belefacsarjuk. Felforraljuk, majd a forrás után 10 percet alacsonyabb lángon főzzük, időnként megkeverve.

A keményítőt kevés vízzel csomómentesre dolgozzuk, és hozzáadjuk a tejföl és tejszín elegyéhez (lehetőleg ne hűtő hideg alapanyagokkal dolgozzunk). A meggyléből merünk bele egy keveset, elkeverjük, és beleöntjük a meggyszószba. Alaposan elkeverjük és besűrítjük.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el