
Meggyszósz
Az a legjobb a meggyben, hogy mindenhez passzol. Húsokhoz vagy
csak tejszínhab mellé, teljesen mindegy, a végeredmény így is úgy is szuper.
Hozzávalók 4 főre:
- 500 g fagyasztott meggy
- 700 ml víz
- 60 g cukor
- 2 tk fahéj
- ½ tk szegfűszeg
- ½ tk szegfűbors
- ½ db lime
- 2 ek keményítő
- 100 g tejföl
- 100 ml tejszín
- só
Egy lábasba rakjuk a meggyet, felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a cukrot. Egy teatojásba tesszük a fűszereket, valamint a lime héját, és ezt is a meggyhez adjuk. A lime levét belefacsarjuk. Felforraljuk, majd a forrás után 10 percet alacsonyabb lángon főzzük, időnként megkeverve.
A keményítőt kevés vízzel csomómentesre dolgozzuk, és hozzáadjuk a tejföl és tejszín elegyéhez (lehetőleg ne hűtő hideg alapanyagokkal dolgozzunk). A meggyléből merünk bele egy keveset, elkeverjük, és beleöntjük a meggyszószba. Alaposan elkeverjük és besűrítjük.
