
Mustáros tarja
Hozzávalók:
- 4 szelet tarja
- só
- bors
- 2 tk sertés fűszerkeverék
- 8 ek mustár
- tej
- étolaj
- 80 dkg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 szelet bacon
ELKÉSZÍTÉS
- Egy zárható tetejű edénybe tesszük a húst, és minden szeletet megsózunk, borsozunk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd megkenünk mustárral 3 gerezd kinyomott fokhagymával. Ráöntünk kis olajat, tejet, hogy befedje a húst, lezárjuk, és hűtőbe tesszük 1 napra.
- A pácolás után egy tepsit kiolajozunk, belerakjuk a tarjákat, lefedjük, előmelegített forró sütőbe tesszük . A megpucolt és vastag hasábokra vágott krumplit megsózzuk, borsozzuk. 180 fokon 20 percig sütjük. Ezután rátesszük a megpucolt és felkarikázott vöröshagymát, majd a bepácolt húsokat. A húsok tetejére rakjuk a megtisztított, félbevágott fokhagymagerezdeket, majd ráöntjük a fűszeres olajat, és lefedve, kb. 180 fokon még 30 percig sütjük.
- Ekkor levesszük a fóliát, rátesszük a húsra a baconszeleteket, és fedetlenül még kb. 20 percig sütjük, míg meg nem pirul a hús és a bacon. Savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.
