Mustáros tarja

Hozzávalók:

  • 4 szelet tarja
  • bors
  • 2 tk sertés fűszerkeverék
  • 8 ek mustár
  • tej
  • étolaj
  • 80 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet bacon


ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy zárható tetejű edénybe tesszük a húst, és minden szeletet megsózunk, borsozunk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd megkenünk mustárral 3 gerezd kinyomott fokhagymával. Ráöntünk kis olajat, tejet, hogy befedje a húst, lezárjuk, és hűtőbe tesszük 1 napra.
  2. A pácolás után egy tepsit kiolajozunk, belerakjuk a tarjákat,  lefedjük, előmelegített forró sütőbe tesszük . A megpucolt és vastag hasábokra vágott krumplit  megsózzuk, borsozzuk. 180 fokon 20 percig sütjük. Ezután rátesszük a megpucolt és felkarikázott vöröshagymát, majd a bepácolt húsokat. A húsok tetejére rakjuk a megtisztított, félbevágott fokhagymagerezdeket, majd ráöntjük a fűszeres olajat, és lefedve, kb. 180 fokon még 30 percig sütjük.
  3. Ekkor levesszük a fóliát, rátesszük a húsra a baconszeleteket, és fedetlenül még kb. 20 percig sütjük, míg meg nem pirul a hús és a bacon. Savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.
 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el