Nokedli

A nokedlit sokan szeretik köretként, vagy tojásos nokedliként.  Sokféle képp el lehet készíteni, ki hogy szereti. Az unokám úgy szereti, ha egy kicsit ragacsos a nokedli, mi pedig ha egy kicsit rugalmas. Van aki fehér liszttel készíti, én vegyesen: fehér liszttel és teljeskiőrlésű liszttel. A receptben mindkét változat szerepel.

Elkészítés

Ha ragacsosabb tésztát szeretjük, akkor egy tojást felverünk egy csipet sóval, lisztet adunk hozzá és langyos vizet, attól függően, hogy hány személyre készítjük. Lobogó forró sós vízbe szaggatjuk. Ha megfőtt, nem mossuk le, hanem hagyjuk kihülni.

Én két főre 4 tojással készítem, egy csipet sót és fele-fele arányban fehér lisztet (egy kevés rétesliszttel keverve) és graham lisztet, vagy teljeskiörlésű búzalisztet adok hozzá. Nagyon kevés langyosvizzel higitom, ha netán sűrű lett.

Lobogó forró sós vízben kifőzöm, és nem mosom le, hanem forrón tálalom pörköltek mellé, de tojásos nokedlit is igy csinálom.  Mi igy szeretjük.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el