Pásztor tarhonya

Füstölt szalonnát megsütjük, ebbe beletesszük a tarhonyát (sötét színűre) megpirítjuk jól, egyenletesen, inkább barna legyen. Beletesszük a hagymát, fokhagymát, üvegesre pírijuk, levesszük a tűzről, pirospaprikával megszórjuk, paradicsom, paprika kockákra vágva, kockákra vágott krumpli, karikára vágott kolbászt teszünk bele. Felöntjük vízzel, addig főzzük, míg a krumpli megfő. (bors is mehet bele) Egy zöld csípős paprikát is lehet bele tenni.

Gazdagabban:
Lapockából, csülökből pörköltet készítünk, amikor a tarhonya kész, összekeverjük, és még forgatjuk egy kis ideig.
10 főre 2 cs. Tarhonya, 3 fél szál kolbász, 1 csülök, 1 kg lapocka(ne legyen zsíros).

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el