Pikáns sült tarja

Hozzávalók:


  • 10 szelet tarja
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 350 ml tejföl
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk vágott petrezselyem zöldje
  • 1 kk piros paprika
  • 5 dkg vaj

Elkészítés: 

  • A tejfölt a petrezselyem zölvel és a fokhagymával kikeverjük, esetleg izlés szerint mással is izesíthetjük.  A tarja szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  • Egy tepsit vajjal vagy olivaolajjal kikenünk. A tarja szeleteket egymás mellé sorakoztatjuk. A tejfölös fokhagymás, petrezselymes kencével bekenjük.
  • Alufóliával vagy fedővel befedjük és 220 fokra melegített sütőben 1 óra 15 perc alatt megsütjük.
  • Félidőben megfordítjuk, majd a sütés vége előtt 10 perccel sajtot reszelünk rá és piros paprikával meghintjük. Sütőből kiszedjük és 10 percet pihentetjük. 
  • Petrezselymes újburgonyával tálaltam.
 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el