
Pikáns sült tarja
Hozzávalók:
- 10 szelet tarja
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 350 ml tejföl
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk vágott petrezselyem zöldje
- 1 kk piros paprika
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
- A tejfölt a petrezselyem zölvel és a fokhagymával kikeverjük, esetleg izlés szerint mással is izesíthetjük. A tarja szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
- Egy tepsit vajjal vagy olivaolajjal kikenünk. A tarja szeleteket egymás mellé sorakoztatjuk. A tejfölös fokhagymás, petrezselymes kencével bekenjük.
- Alufóliával vagy fedővel befedjük és 220 fokra melegített sütőben 1 óra 15 perc alatt megsütjük.
- Félidőben megfordítjuk, majd a sütés vége előtt 10 perccel sajtot reszelünk rá és piros paprikával meghintjük. Sütőből kiszedjük és 10 percet pihentetjük.
- Petrezselymes újburgonyával tálaltam.
