Pudingos meggytorta
Hozzávalók:
Piskóta 20 cm es tortaformához:
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
Pudingos réteg:
- 3,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 2-3 ek cukor
- 1,5 dkg vaj vagy margarin
Meggyes réteg:
- kb.: 20 dkg magozott meggybefőtt
- 2,5 dl meggylé
- 2 ek cukor
- 3 púpos tk zselatin
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítettem 160 fokra. A torta forma aljába szabott sütőpapírt teszek.
- A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
- Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne.
- Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével.
- A lisztet óvatosan kevertem bele .Egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
- Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
- Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
- Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
- Közben a pudingot is elkészítettem és még forrón belekevertem 1,5 dkg vajat. Hagytam kihűlni.
- A meggyet lecsepegtettem, a levét egy tálban felfogtam.
- A kihűlt piskótát egy tortatányérra helyeztem, majd köré csatoltam a sütőformát.
- Ráöntöttem a pudingot és elsimítottam, majd rárakosgattam a meggy szemeket, amiket picit bele is nyomtam. Hűtőbe tettem.
- Végül a zselatint elkevertem a cukorral és a meggylével, majd összemelegítettem. Picit hagytam hűlni. Mikor már nem olyan forró, a torta tetejére öntöttem és visszatettem pár órára a hűtőbe.