Rakott kelkáposzta

Hozzávalók: 

1 közepes fej kelkáposzta
50 dkg darálthús
3 dl rizs (egy csészével)
vöröshagyma
gulyáskrém helyett pirosaranyat és erőspistát használtam .fokhagyma
bors

pirospaprika
tejföl 

Elkészítés:

Feltettem a rizst sósvízben főni. A kelkáposztát levelekre bontottam és kb. 8-10 percig főztem. Pörköltet csináltam a darálthúsból, fokhagyma, bors, só, pirospaprika és egy kiskanál erőspista és pirosarany hozzáadásával. Nagyon kevés vizet hozzá lehet tenni. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára tettem a megfőtt kelkáposztából annyit, hogy beborítsa azt. Rá a főtt rizst, erre a pörköltet, majd újra kelkáposzta következik, a nagydoboz tejfől felét ráöntöttem. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére káposzta kerüljön. Ezután leöntjük tejföllel - én pirospaprikát kevertem hozzá - és kb. 50-60 percig sütöttem. Nagyon finom volt, remélem a másik fele is jó lesz majd fagyasztás után is. Majd beszámolok róla.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el