Rongyos leves

Amikor gyorsan kell egy leves, kevés az idő, de azért legyen tartalmas.

Hozzávalók:
- 2 kanál olaj
- 2 kanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 db. tojás
- késhegynyi köménymag
- 1 kocka erőleves
- csipet só, vagy 1 teáskanál ízvarázs
- piritott kenyérkocka, vagy levesbetét gyöngy
- Zöldségzöld
Elkészítés:
Egy lábasba beletesszük az olajat, amikor forrósodik, a lisztet beletesszük és zsemleszínűre pirítjuk. Ezután levesszük a tűzről, beleszórjuk a piroskaprikát, elkeverjük, majd a 3 db felvert tojást beleöntjük, vissza tesszük a tűzre és addig keverjük amig a tojások apró darabokba szakadnak (rongyos). Megszórjuk köménymaggal (örőlt), majd felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük a leveskockát és megsózzuk, vagy az ízvarázzsal ízesítjük. A végén apróra vágott zöldségzölddel diszítjük. Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt és kockára vágott piritott kenyeret, vagy gyöngyöt.
