Rongyos leves

Amikor gyorsan kell egy leves, kevés az idő, de azért legyen tartalmas.

Hozzávalók:

  • 2 kanál olaj
  • 2 kanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 3 db. tojás
  • késhegynyi köménymag
  • 1 kocka erőleves
  • csipet só, vagy 1 teáskanál ízvarázs
  • piritott kenyérkocka, vagy levesbetét gyöngy
  • Zöldségzöld

Elkészítés:

Egy lábasba beletesszük az olajat, amikor forrósodik, a lisztet beletesszük és zsemleszínűre pirítjuk. Ezután levesszük a tűzről, beleszórjuk a piroskaprikát, elkeverjük, majd a 3 db felvert tojást beleöntjük, vissza tesszük a tűzre és addig keverjük amig a tojások apró darabokba szakadnak (rongyos). Megszórjuk köménymaggal (örőlt), majd felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük a leveskockát és megsózzuk, vagy az ízvarázzsal ízesítjük. A végén apróra vágott zöldségzölddel diszítjük. Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt és kockára vágott piritott kenyeret, vagy gyöngyöt.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el