
Sajtos pogácsa kelesztés nélkül
Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg margarin
25 dkg sajt
5 dkg élesztő
2 pohár tejföl
2 db tojás
1 ek só
1 tk cukor
Elkészítés:
A tejfölbe belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd melegebb helyen hagyjuk, hogy felfusson. A margarint összemorzsoljuk a liszttel, ebbe öntjük bele az élesztőt, és hozzáadjuk a felvert tojások háromnegyedét, valamint a sót és körülbelül 20 dkg reszelt sajtot. Jól összegyúrjuk az egészet, majd 2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, aminek a tetejét megkenjük a maradék tojással, és sajtot reszelünk rá. Kiszaggatjuk, majd 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 20-30 percig sütjük a pogácsákat, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

