
Tejes kiflik

Gábor a házi pék videó csatornájáról vettem ezt a receptet. Már megcsináltam kifliknek és szegedi vágott zsemléknek is. Nagyon jól bevált recept, köszönet Gábornak. A recept alatt a videóját is megosztom, rákattintva az oldalán nézhetitek a videót és ott fel is iratkozhattok a csatornájára, nagyon megéri.
Hozzávalók:
BL55 Finomliszt: 600g / vagy 400 g finomliszt és 200 g teljeskiörlésű liszt
Élesztő: 20g
Só: 8g
Cukor: 8g
Margarin: 18g
Tej: 320ml
Elkészítés:
Alapanyagokat összedagasztjuk, majd a tésztát hagyjuk érni 45-60 percig. A tésztát felosztjuk attól függően, hogy kiflik, vagy zsemlék lesznek belőle. Kiflinek 10 felé, zsemlének 6 felé osztjuk. A tésztákat gömbölyitjük, majd pihentetjük 15 -percig. Kiflikhez a tészták nyújtása háromszög alakba, majd felsodrásuk . Ha cipók lesznek akkor azok formázása, majd lemezre tesszük, letakarjuk. Ezután 25-35 percig kelesztjük. Közvetlen a sütés előtt vízzel átspricceljük, a cipókat megvágjuk. 240C°-ra előmelegített gőzzel telített sütőtérbe, majd a hőmérsékletet egyből vissza kell venni 220C°-ra és így sütni a kiflik esetében 12-13 percig, a szegedi vágottakat pedig 18-22 percig. Sütés után egyből ismét átspriccelni vízzel.
Teljeskiőrlésű vajas kiflik

Rozsos szegedi vágott bucik

Gábor a házipék videója. Nefelejtsétek lájkolni és feliratkozni a csatornájára.
