Tejes kiflik

Gábor a házi pék videó csatornájáról vettem ezt a receptet. Már megcsináltam kifliknek és szegedi vágott zsemléknek is. Nagyon jól bevált recept, köszönet Gábornak. A recept alatt a videóját is megosztom, rákattintva az oldalán nézhetitek a videót és ott fel is iratkozhattok a csatornájára, nagyon megéri. 

Hozzávalók:

BL55 Finomliszt: 600g / vagy 400 g finomliszt és 200 g teljeskiörlésű liszt

Élesztő: 20g 

Só: 8g 

Cukor: 8g 

Margarin: 18g 

Tej: 320ml

Elkészítés:

Alapanyagokat összedagasztjuk, majd a tésztát hagyjuk érni  45-60 percig.  A tésztát felosztjuk attól függően, hogy kiflik, vagy zsemlék lesznek belőle. Kiflinek 10 felé, zsemlének 6 felé osztjuk. A tésztákat gömbölyitjük, majd pihentetjük 15 -percig. Kiflikhez a tészták nyújtása háromszög alakba, majd felsodrásuk . Ha cipók lesznek akkor azok formázása,  majd  lemezre tesszük, letakarjuk. Ezután 25-35 percig kelesztjük. Közvetlen a sütés előtt vízzel átspricceljük, a cipókat megvágjuk.  240C°-ra előmelegített gőzzel telített sütőtérbe, majd a hőmérsékletet egyből vissza kell venni 220C°-ra és így sütni a kiflik esetében 12-13 percig, a szegedi vágottakat pedig 18-22 percig.  Sütés után egyből ismét átspriccelni vízzel.

Teljeskiőrlésű vajas kiflik

Rozsos szegedi vágott bucik

Gábor a házipék videója. Nefelejtsétek lájkolni és feliratkozni a csatornájára.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el