Tejfölös, kakaós pudingos szelet

Hozzávalók

Tésztához:

  • 40 dkg. liszt,
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 1 db tojás, 
  • 2 ek kakaó, 
  • 1 ek tejfől, 
  • 1 kk szódabikarbóna.

Krémhez:

  • 2 cs vanilia pudingpor,
  • 5 dl tej, 
  • 15 dkg kristálycukor,
  • 1 cs. vaniliás cukor,
  • 1 nagy pohár és egy kis pohár tejföl (550-600 gr. legyen)

Elkészítés:


A krém:

A pudingporból, tejből, cukorból pudingot főzünk jó súrúre, langyora hútjük. Kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt és habverővel simára dolgozzuk.

Tészta:

A liszthez adju a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalót is. Gyúrjuk össze, és felezzük meg a tésztát. Az egyiket nyújtsuk ki, és zsírozott, lisztezett tepsibe tegyük. Símitsuk rá a tejfölös pudingot és tegyük rá a másik kinyújtott lapot is. Előmelegített sütőben  (2.szint, légkevrés 180 C fokon) közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre. Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy a krém megszilárduljon. (20 %-os tejföllel kell készíteni, hogy sűrűbb legyen.) Nagyon finom 2017.10,27. Házashétvégére sütöttem először.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el