
Tejfölös, kakaós pudingos szelet

Hozzávalók
Tésztához:
- 40 dkg. liszt,
- 25 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor,
- 1 db tojás,
- 2 ek kakaó,
- 1 ek tejfől,
- 1 kk szódabikarbóna.
Krémhez:
- 2 cs vanilia pudingpor,
- 5 dl tej,
- 15 dkg kristálycukor,
- 1 cs. vaniliás cukor,
- 1 nagy pohár és egy kis pohár tejföl (550-600 gr. legyen)
Elkészítés:
A krém:
A pudingporból, tejből, cukorból pudingot főzünk jó súrúre, langyora hútjük. Kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt és habverővel simára dolgozzuk.
Tészta:
A liszthez adju a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalót is. Gyúrjuk össze, és felezzük meg a tésztát. Az egyiket nyújtsuk ki, és zsírozott, lisztezett tepsibe tegyük. Símitsuk rá a tejfölös pudingot és tegyük rá a másik kinyújtott lapot is. Előmelegített sütőben (2.szint, légkevrés 180 C fokon) közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre. Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy a krém megszilárduljon. (20 %-os tejföllel kell készíteni, hogy sűrűbb legyen.) Nagyon finom 2017.10,27. Házashétvégére sütöttem először.
