
Tejfölös mézes pudingos szelet

Könnyen elkészíthető, olcsó és nagyon finom süti. A lapokat már megsüthetjük pár nappal előbb, de egy éjszakát mindenképp pihentetni kell, hogy összepuhuljon a krémmel.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 2 tojás
- 18 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- A hozzávalókat gőz felett összemelegíteni.
- 45 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj - elhagyható
- csipet só
A fenti hozzávalókat gőz felett összemelegíteni.
- 45 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj - elhagyható
- csipet só
Krémhez:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 6 dl zsíros tej
- 3 dl 20 % - os tejföl
- És még:
- 20 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
Elkészítés:
Az összemelegített hozzávalókat összegyúrjuk a lisztes keverékkel. A tésztát három felé osztani, gombócokká formálni és hűtőben pihentetni kb. félóráig. Mindhárom gombócot alá - fölé lisztezve, kb 20 x 30 - as lappá kinyújtani és vajazott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 10 perc alatt megsütni. A lapokat kihűteni. A krémhez a 1, 5 dl tejben simára keverni a pudingport és a lisztet, a többi tejet felforralni, majd hozzáönteni a pudingos tejet és sűrű krémmé főzni. Még forrón hozzákeverni a tejfölt és párszor megkeverve kihűteni. A vajat a cukorral habosra kikeverni, majd hozzáadni a kihűlt pudingot és simára keverni. A krémet kétfelé venni és megtölteni a lapokat. Egy éjszakát hideg helyen pihentetni, majd a tetejét megszórni porcukorral és tetszés szerint szeletelni.
Baloghné Kele Judit receptje.
Forrás: https://webcukraszda.hu/mezes-tejfolos-pudingos-szelet/

