Tejfölös mézes pudingos szelet

Könnyen elkészíthető, olcsó és nagyon finom süti. A lapokat már megsüthetjük pár nappal előbb, de egy éjszakát mindenképp pihentetni kell, hogy összepuhuljon a krémmel.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A hozzávalókat gőz felett összemelegíteni.
  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj - elhagyható
  • csipet só

A fenti hozzávalókat gőz felett összemelegíteni. 

  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj - elhagyható
  • csipet só

Krémhez:

  • 3 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 6 dl zsíros tej
  • 3 dl 20 % - os tejföl
  • És még:
  • 20 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor

Elkészítés:

Az összemelegített hozzávalókat összegyúrjuk a lisztes keverékkel. A tésztát három felé osztani, gombócokká formálni és hűtőben pihentetni kb. félóráig. Mindhárom gombócot alá - fölé lisztezve, kb 20 x 30 - as lappá kinyújtani és vajazott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 10 perc alatt megsütni. A lapokat kihűteni. A krémhez a 1, 5 dl tejben simára keverni a pudingport és a lisztet, a többi tejet felforralni, majd hozzáönteni a pudingos tejet és sűrű krémmé főzni. Még forrón hozzákeverni a tejfölt és párszor megkeverve kihűteni. A vajat a cukorral habosra kikeverni, majd hozzáadni a kihűlt pudingot és simára keverni. A krémet kétfelé venni és megtölteni a lapokat. Egy éjszakát hideg helyen pihentetni, majd a tetejét megszórni porcukorral és tetszés szerint szeletelni.

Baloghné Kele Judit receptje. 

Forrás: https://webcukraszda.hu/mezes-tejfolos-pudingos-szelet/

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el