
Tojásleves
Gyermekkorom kedvenc levese így ahogy édesanyám készítette.
Hozzávalók:
- 2 ek. zsíradék
- 2 ek. liszt
- köménymag ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma,
- pirospaprika izlés szerint
- só,
- bors
- babérlevél
- 1,5 l víz
- 4 tojás
- 1 csokor petrezselyem zöld
- tejföl
Elkészítés:
A köménymagot megpiritjuk a zsiradékon, majd a . A 4 tojást felverjük, liszttel rántást készítünk, belenyomjuk a fokhagymát, majd a pirospaprikát és elkeverjük vigyázva arra, hogy ne égjen meg a paprika. Felöntjük a vízzel, ha felfőtt sózzuk, borsózzuk, beledobjuk a babérlevelet, pár percig főzzük, majd a levesbe csorgatjuk sűrű keverés mellett. 5 percig még főzzük és a felaprított petrezselyem levelet beleszórjuk és egy kis tejföllel tálaljuk.

