Tojásleves

Gyermekkorom kedvenc levese így ahogy édesanyám készítette.

Hozzávalók: 

  •  2 ek. zsíradék
  • 2 ek. liszt
  • köménymag ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • pirospaprika izlés szerint
  • só, 
  • bors
  • babérlevél
  • 1,5 l víz 
  • 4 tojás
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • tejföl

Elkészítés: 

A köménymagot megpiritjuk a zsiradékon, majd a . A 4 tojást felverjük, liszttel rántást készítünk, belenyomjuk a fokhagymát, majd a pirospaprikát és elkeverjük vigyázva arra, hogy ne égjen meg a paprika. Felöntjük a vízzel, ha felfőtt sózzuk, borsózzuk, beledobjuk a babérlevelet, pár percig főzzük, majd a levesbe csorgatjuk sűrű keverés mellett. 5 percig még főzzük és a felaprított petrezselyem levelet beleszórjuk és egy kis tejföllel tálaljuk.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el