Túrós csúsza

Két személyre főzők általában, ezért a mennyiséget ez szerint adom meg.  

Negyed zacskó masnis durum tészta, vagy házitészta ( házitészta receptje itt van). Negyed kg túró, egy kanál tejföl, szalonna ízlés szerint.

A tésztát sós vizben kifőzöm, hagyom a vizben, hogy megdagadjon, közben a szalonnát kockákra vágom, és serpenyőben megpiritom. 

A kifőtt tésztára egy kanál tejfőlt, egy kanál szalonnazsírt, a túrót ráteszem és összekeverem. Tálaláskor a szalonnát a zsírjával egy kis tálkában a túrós tészta mellé teszem, mindenki ízlés szerint tesz a csúszára.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el