
Uborka télire

Édesanyám receptje
Hozzávalók:
4 liter vizhez 4,5 dl 20 %-os ecet,
5 lapos evőkanál só,
35 dkg cukor (én édesítőt tettem ízlés szerint)
30 szem feketebors,
2 mokkáskanál mustármag,
kevés koriander mag,
2 babérlevél amit a forrás végén kiszedek,
egy evőkanál apróra vágott zöld kapor.

Elkészítés:
A hozzávalókat összeforralom, az üvegekbe sorakoztatott uborkára öntöm, a tetőt csak ráteszem és hagyom, hogy langyosra hűljön. Leöntöm a levet és újra felforralom, ezután az üvegekbe öntöm szinültig késhegynyi nátrium benzoátot teszek minden üvegbe és lezárom. Hagyom másnapig kihülni, majd a helyére teszem. A fenti mennyiség 10 l-hez elég.

