Uborka télire

Édesanyám receptje

Hozzávalók:

4 liter vizhez 4,5 dl 20 %-os ecet, 

5 lapos evőkanál só, 

35 dkg cukor (én édesítőt tettem ízlés szerint) 

30 szem feketebors, 

2 mokkáskanál mustármag,

 kevés koriander mag, 

2 babérlevél amit a forrás végén kiszedek, 

egy evőkanál apróra vágott zöld kapor.

Elkészítés:

A hozzávalókat összeforralom, az üvegekbe sorakoztatott uborkára öntöm, a tetőt csak ráteszem és hagyom, hogy langyosra hűljön. Leöntöm a levet és újra felforralom, ezután az üvegekbe öntöm szinültig késhegynyi nátrium benzoátot teszek minden üvegbe és lezárom. Hagyom másnapig kihülni, majd a helyére teszem. A fenti mennyiség 10 l-hez elég.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el