
Zserbó golyók

Ha a zserbó ízvilágára vágyom, de nincs kedvem sok időt tölteni a konyhában, akkor készítem ezeket a finom kis golyókat. Érdemes ebből többet is készíteni.
Hozzávalók:
15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg darált dió
kb. 12 dkg sárgabaracklekvár
15-20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
A csoki háromnegyedét megolvasztjuk, hozzáadjuk a maradék csokit, és addig kevergetjük, amíg felolvad. A golyókat megmártjuk a csokiban, kicsit lecsepegtetjük, sütőpapírra rakjuk, és megszórjuk darált dióval. Ha nem akarjuk csokiba forgatni, akkor lehet porcukorba vagy kakaóba is.
Forrás: FLÓRA KONYHA
