Zserbó golyók

Ha a zserbó ízvilágára vágyom, de nincs kedvem sok időt tölteni a konyhában, akkor készítem ezeket a finom kis golyókat. Érdemes ebből többet is készíteni.

Hozzávalók:

15 dkg darált háztartási keksz

10 dkg darált dió

kb. 12 dkg sárgabaracklekvár

15-20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.

A csoki háromnegyedét megolvasztjuk, hozzáadjuk a maradék csokit, és addig kevergetjük, amíg felolvad. A golyókat megmártjuk a csokiban, kicsit lecsepegtetjük, sütőpapírra rakjuk, és megszórjuk darált dióval. Ha nem akarjuk csokiba forgatni, akkor lehet porcukorba vagy kakaóba is.

 2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el